PMflex [ SV ] | PMflex Sites

Solutions

Residential Solution

housing

We power residential housing solutions

Pmflex primarily has solutions for housing, offices, public premises, such as schools, and commercial premises, such as retail stores and storage facilities. Refurbishment of residential properties and offices is also becoming an increasingly important part of the business.

We power residential housing solutions

Det sitter i väggarna – oavsett om det är en nybyggnation eller enrenovering av villor eller lägenhetsprojekt så finns det enskilda personer och familjer som bor och vistas i dessa bostäder. Då känns det extra bra och vi känner oss stolta över att kunna leverera halogenfria produkter.

HOUSING

Resistance, Security & Safety

Genom att använda halogenfria material i stället för PVC höjer man säkerheten markant. Pmflex halogenfria rör är betydligt mer resistenta än PVC mot höga temperaturer och därför mycket säkrare vid eventuell brand eftersom de inte avger någon saltsyra, som blir en giftig och frätande rök som avges när PVC brinner. Dessutom avger halogenfria produkter en minimal mängd tät rök vid brand vilket gör att utrymningsvägar och nödutgångar blir lättare att se.

HOUSING

Complimentary Pmflex Range

Pmflex har över 200 olika flexrörsprodukter. Att som installatör jobba med flexröret är oerhört tidsbesparande eftersom man utför två steg på en gång. Flexrörssortimentet omfattar allt från tre ledare till sju ledare och flexrör för unika installationer som för telekommunikation, data och brandlarm med mera. De flesta av dem finns i olika förpackningslösningar där varje paket erbjuder en unik fördel.

HOUSING

Ergonomic Solutions

För installatören som arbetar i de här projekten är det viktigt att våra lösningar är ergonomiska, enkla och flexibla att arbeta med och att de håller hög kvalitet. Med vår xRoller kan installatören installera upp till hela 300 meter flexrör på en gång – utan några tunga lyft. Den här lösningen har blivit otroligt populär på marknaden, dels för att den är mycket ergonomisk men också för att den sparar installatören tid. För renoveringar, kompletterande installationer och mindre servicejobb används ofta våra lågfriktionsrör xSpeed & xHiSpeed. Röret har en behandlad insida som minskar friktionen betydligt. Om det rör sig om ett servicejobb behövs ofta bara kortare längder. Därför har vi tagit fram 50-metersförpackningar som ett komplement till standardförpackningen på 100 meter.

Housing Solutions Products

Down below are products that are mostly used for Housing Solutions. Ranging from Cables to Accessories.

Pmflex Solutions